FN-gisler i Georgia trues

Zugdidi (NTB-AFP): Bevæpnede menn som har tatt fire FN-observatører og seks georgiere til fange i det vestlige Georgia truet søndag med å ta i bruk «ekstreme midler» mot gislene dersom de ikke får innfridd sine krav.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan komme til å ty til ekstreme virkemidler. Vi har ingenting å tape, sa kidnappernes leder, Gotsja Esaybua, til statlig georgisk fjernsyn.

Gruppen truet først med å ta livet av gislene da de ble kidnappet torsdag. Siden har det vært lange, men så langt resultatløse forhandlinger mellom gisseltakerne og Georgias myndigheter.

Omkring 2.000 soldater har omringet stedet der FN-observatørene holdes sammen med seks georgiere av omkring 20 væpnede menn.

Gisseltakerne krever et møte mellom ledelsen for deres bevegelse og president Eduard Sjevardnadze, samt løslatelse av fengslede tilhengere av tidligere president Zviad Gamsakhurdia og de som er arrestert i forbindelse med attentat-forsøket mot Sjevardnadze 9. februar. Gisseltakerne krever også at de russiske militærbasene i Georgia stenges.