FN-gissel løslatt i Georgia

Zugdidi (NTB-AFP): Væpnede menn i Georgia løslot søndag en tjenestemann fra Uruguay som ble tatt som gissel sammen med tre FN-observatører og seks georgiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julio Navas smilte og vinket etter løslatelsen ved Dzjikhaskari søndag. Løslatelsen av Navas er første tegn på fremgang i forhandlingene mellom den væpnede gruppen og lokale tjenestemenn. Gruppen har truet med å ta livet av gislene.

- Vi kan komme til å ty til ekstreme virkemidler. Vi har ingenting å tape, sa kidnappernes leder, Gotsja Esaybua, til statlig georgisk fjernsyn.

Gruppen truet først med å ta livet av gislene da de ble kidnappet torsdag. Siden har det vært lange, men så langt resultatløse forhandlinger mellom gisseltakerne og Georgias myndigheter.

Omkring 2.000 soldater har omringet stedet der FN-observatørene holdes sammen med seks georgiere av omkring 20 væpnede menn.

Gisseltakerne krever et møte mellom ledelsen for deres bevegelse og president Eduard Sjevardnadze, samt løslatelse av fengslede tilhengere av tidligere president Zviad Gamsakhurdia, og de som er arrestert i forbindelse med attentat-forsøket mot Sjevardnadze 9. februar. Gisseltakerne krever også at de russiske militærbasene i Georgia stenges.