Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN godkjenner universal- lader for mobiltelefoner

En FN-organisasjon godkjenner teknologien til en mobillader som skal kunne brukes til alle typer mobiltelefoner.

ÉN LADER: En mann tester en mobiltelefon på en mobilmesse i Genève tidligere i oktober. Allerede neste år kan universalladeren være på markedet. Foto: Valentin Flauraud/Reuters/Scanpix
ÉN LADER: En mann tester en mobiltelefon på en mobilmesse i Genève tidligere i oktober. Allerede neste år kan universalladeren være på markedet. Foto: Valentin Flauraud/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

I dag ble det klart at FN-organisasjonen Den internasjonale telekommunikasjonsunionen (ITU) har godkjent teknologien som skal brukes i de nye laderne.

Alle store mobiltelefonprodusenter har blitt enige om å innføre den nye standarden. Planen er at laderne skal være på markedet til neste år.

Mobiltelefonprodusenter vil ikke bli påbudt å bruke den nye standarden, men ifølge en talsperson for ITU er det sjelden at noen ikke følger standarder som vedtas av FN-organisasjonen.

Hvert år selges det på verdensbasis rundt 180 nye millioner mobiltelefoner- med mobillader. Når folk bytter telefon, må de ofte kaste den gamle laderen, noe som fører til store mengder søppel. Med en lader som kan brukes til alle typer telefoner vil dette problemet være en saga blott. De nye laderne skal også bruke mindre strøm til lading enn dagens mobilladere, ifølge ITU.

De nye laderne vil være utstyrt med en såkalt mikro-USB-inngang.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media