FN: Halve befolkningen i Sør-Sudan truet av sult

FN tror totalt 5,3 millioner mennesker vil bli rammet i løpet av året.

MATMANGEL:  I verdens yngste stat, Sør-Sudan, vil trolig dobbelt så mange være preget av matkrise enn først antatt. Foto: Espen Røst / Dagbladet
MATMANGEL: I verdens yngste stat, Sør-Sudan, vil trolig dobbelt så mange være preget av matkrise enn først antatt. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nye tall fra FNs matvareproram viser at det er fryktet at hele 5,3 millioner mennesker i Sør-Sudan kan komme i matkrise i løpet av sommeren.

Det er en dobling av tallet som først ble stadfestet i starten av året.

Ifølge Reuters, som først omtale saken, var, fra januar til mars, 2,8 millioner mennesker klassifisert i "krise" på grunn av mangel på mat i landet. Totalt lider 40,000 sørsudanere av hungersnød i landet.

Halve befolkningen i kriseNå som tallet er høynet betyr det at nesten halvparten av landets 12 millioner innbyggere kan komme i matkrise. I rapporten fra Verdens helseorganisasjon, som ble publisert på mandag, kommer det fram at landet er drevet av usikkerhet som følge av krig, dårlige avlinger og lite forsyvninger til enkelte områder. Matkrisen i landet har blitt omtalt som "nesten sultkatastrofe" i lengre tid, men dersom hele 5,3 millioner mennersker vil bli rammet av matkrise iløpet av sommeren vil det være et steg nærmere en eventuell sultkatastrofe.

Preget av krigSør-Suden har i flere år vært preget av krig og det er bakgrunnnen for matkrisen i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer