FN har fått 50 av de 988 millionene de har bedt om til ebola-bekjempelse

FN har fått løfter om nesten 50 millioner dollar til et fond for bekjempelse av ebola-utbruddet i Vest-Afrika. Men det er langt fram til den knappe milliarden FN har bedt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FN tok i september til orde for opprettelsen av et fond på 988 millioner dollar som skal brukes i kampen mot ebola-utbruddet. Men 16. oktober var det bare kommet inn 100.000 dollar fra Colombia til fondet.

Siden det har bidragene økt til nesten 50 millioner dollar.

- Vi trenger veldig mye mer, sier FN-talskvinne Stephane Dujarric.

Onsdag møtes en krisekomité i Verdens helseorganisasjon (WHO) for å vurdere omfanget av ebola-utbruddet og drøfte videre tiltak i kampen mot viruset.

- Det er tredje gang komiteen møtes siden august for å vurdere situasjonen. Mye har skjedd, det har vært tilfeller i Spania og USA, mens Senegal og Nigeria er blitt fjernet fra listen over land som er rammet av ebola, sier WHOs talskvinne Fadela Chaib.

Krisekomiteen består av 20 uavhengige eksperter. Den 8. august erklærte den at utbruddet i Vest-Afrika utgjør en internasjonal folkehelsekrise. Komiteen kan blant annet komme med råd om restriksjoner på reiser og handel.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer