FN i stilling i Kongo

FNs observatørstyrke i Kongo gikk i dag i stilling mellom ugandiske og rwandiske styrker på begge sider av en bru i byen Kisangani i Kongo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Situasjonen er mye bedre i dag enn lørdag, og det er nå våpenhvile, sa en FN-offiser. Han la til at de krigførende partene ennå ikke har underskrevet noen avtale.

Rwandiske og ugandiske styrker har kjempet om kontrollen over den diamantrike byen Kisangani øst i Kongo den siste uka. Tshopo-brua, om lag tre kilometer fra bysentrum, har vært åsted for det meste av kampene. Men søndag vaiet FN-flagget over brua.

- Med tanke på alle de unødvendige kampene og tap av uskyldige liv, har den rwandiske regjeringen vedtatt en ensidig tilbaketrekking fra alle stillinger som den rwandiske hæren har kontroll over i Kisangani, sier utenriksminister Andrew Bumaya.

Flere avtaler om våpenhvile som FNs observatørstyrke i Kongo har klart å mekle fram i løpet av den siste uken, har blitt brutt. Det samme var tilfelle for en våpenhvile som FNs generalsekretær Kofi Annan fikk i stand tirsdag.

(NTB)