FN innrømmer sexmisbruk i Elfenbenskysten

Marokkanske FN-soldater har misbrukt mindreårige jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs fredsbevarende styrke i Elfenbenskysten innrømmet at noen fra den marokkanske kontingenten har misbrukt mindreårige jenter i det vestafrikanske landet.

- En intern etterforskning har vist at det var hold i anklagene. Det er mindreårige blant ofrene, sier FN-talskvinne Margarita Amodeo.

FN suspenderte lørdag den marokkanske kontingenten på 734 soldater i Bouake på grunn av mistanker om omfattende seksuelt misbruk av mindreårige.

Amodeo sier at etterforskningen hittil viser at skandalen er begrenset til denne kontingenten.

Saken ble avdekket etter at FN kjørte i gang en kampanje mot seksuelt misbruk, der lokalbefolkningen ble oppfordret til å melde fra om misbruk de kjente til.

De marokkanske soldatene er anklaget for å ha hatt sex med et stort antall mindreårige jenter i Bouake-området.

Misbruket skal ha pågått over flere år mens de marokkanske styrkene ble rotert, og de samme jentene skal ha blitt levert videre hver gang styrkene ble skiftet ut med nye styrker.

FN-styrken i Elfenbenskysten består av 9.000 soldater fra over 40 land, med støtte fra en fransk styrke bestående av 3.000 soldater. De kom til landet i 2003 for å overvåke en fredsprosess som ble gjenopptatt etter at president Laurent Gbagbo inngikk en avtale med opprørslederen Guillaume Soro.

(NTB)