FN: Kan ikke satse på mirakel

Verden må trappe opp arbeidet med å kutte utslippene av klimagasser, krever FNs klimasjef Christina Figueres.

 - KAN IKKE SATSE PÅ MIRAKLER:  FNs klimasjef Christina Figueres, her fra et møte med Jens Stoltenberg i New York, tror ikke på klimamirakler. - Verden må trappe opp kuttene med utslipp av klimagasser, sier Figueres. Foto: Johannes Worsøe Berg /Scanpix
Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
- KAN IKKE SATSE PÅ MIRAKLER: FNs klimasjef Christina Figueres, her fra et møte med Jens Stoltenberg i New York, tror ikke på klimamirakler. - Verden må trappe opp kuttene med utslipp av klimagasser, sier Figueres. Foto: Johannes Worsøe Berg /Scanpix Foto: Pontus Höök / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi kan ikke gamble med å vente og satse på at fremtidige, teknologiske mirakler skal oppstå og redde oss, sier hun i en uttalelse.

FNs klimapanel understreker i sin siste rapport som ble lagt fram søndag, at det fortsatt er mulig å nå togradersmålet hvis verdens nasjoner setter i verk en rekke teknologiske tiltak og endrer sin atferd.

USAs utenriksminister John Kerry sier kostnadene øker for hvert år som verdens nasjoner unnlater å forta seg noe for å kutte i utslippene. Han har tro på at teknologi kan bidra til å løse klimaproblemene og kaller FN-rapporten en vekker for næringslivet.

- Disse teknologiene kan kutte karbonforurensningen samtidig som de styrker potensialet for økonomisk vekst, sier Kerry i en uttalelse.

- Denne rapporten gjør det veldig klart at dette handler om global vilje, ikke kapasitet, sier han.

(NTB)