Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- FN-kontor i Gaza by truffet av granater

Står i brann etter israelsk angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En talsperson for FN sier at FNs hovedkontor i Gaza by er truffet av israelsk artilleriild. Bygningen har tatt fyr, melder nyhetsbyrået AP.

Talsmann Chris Gunness for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA) sier at bygningen trolig ble truffet av fosforgranater. Slike våpen brenner med svært høy temperatur, og fører ofte til store branner. Mye røyk i området gjør det vanskelig å se hva som foregår på stedet.

Ifølge talsmannen har bygningen blitt brukt til å innkvartere hundrevis av mennesker som har flyktet i løpet av den israelske offensiven mot Gazastripen. Det er ikke klart hvor mange som var inne i bygget.

Tre personer skal ha blitt såret i angrepet, melder FN.

- Får ikke kontroll
Ifølge CNN skytes det ukontrollert ved og mot FNs hovedkvarter i Gaza by.

Bygningen ble tidligere i morges skutt etter at det brøt ut kamper mellom israelske soldater og Hamas-representanter , sier operasjonsleder John Ging ved U.N Relief and Works Agency ifølge CNN.

- Det brenner kraftig og vi får ikke kontroll på den, sier Ging.

Bygningen inkluderer hovedkvarteret for FNs organisasjon for palestinske flyktninger, UNRWA, samt andre kontorer og en skole.

FN krever etterforskning
Gunness sier store mengder nødhjelpsutstyr kan komme til å bli skadet i brannen. Det er også et drivstofflager i bygningen.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon krever etterforskning etter angrepet i dag. Han sier ifølge nyhetsbyrået AP at israels forsvarsminister Ehud Barak har fortalt generalsekretæren at bombingen var en graverende feil.

Ban har nylig ankommet Israel, hvor han vil forsøke å overtale israelerne til å gå med på en våpenhvile i Gaza. Han uttrykker ifølge AP
sterk protest og forferdelse over angrepet.

En talsmann for den israelske hæren sier til Jerusalem Post at israelske styrker slo tilbake etter at det ble åpnet ild fra området rundt UNRWA-bygningen, og at en videre etterforskning at hendelsen skal gjennomføres.

- Sykehus truffet
Det kommer også meldinger om at et sykehus i Gaza by, Al-Quds-sykehuset, skal være angrepet. 500 personer skal være inne på sykehuset, melder Al-Jazeera.

Også en bygning som inneholder kontorene til nyhetsbyrået Reuters skal være truffet, melder nyhetsbyrået selv. Dette kontoret huser også flere arabiske TV-stasjoner som Al-Arabiya, samt BBC, ifølge Jerusalem Post. Vitner sier at en journalist skal ha blitt skadet og en bygning har blitt evakuert.

Israelske tropper har gått dypere inn i sentrum av Gaza by torsdag, og tusenvis av sivile rapporteres å flykte fra området.

Sjefen for den palestinske redningstjenesten, Moawiya Hassanein, opplyser at 1.038 palestinere er drept og 4.850 er såret på Gazastripen siden den israelske offensiven begynte i romjula.

Dagbladet.no kommer med mer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!