FN krever 11 millioner i erstatning fra Israel

Mener de opptrådte grovt sjødesløst og med overlegg angrep sju FN-bygg.

BOMBET GAZA-STRIPEN: Gaza-stripen ble utsatt for omfattende bombing under krigen som Israel dømte Operation Cast Lead. Nå møter landet kraftig kritikk fra FN for krigføringen. Foto: EPA/PAVEL WOLBERG/Scanpix
BOMBET GAZA-STRIPEN: Gaza-stripen ble utsatt for omfattende bombing under krigen som Israel dømte Operation Cast Lead. Nå møter landet kraftig kritikk fra FN for krigføringen. Foto: EPA/PAVEL WOLBERG/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

FN anklager Israel for å ha angrepet sju FN-installasjoner med fullt overlegg under Gazakrigen og krever erstatning. Israel avviser anklagene.

I en avhengig granskingsrapport om ni angrep på FN-bygninger og skoler på Gazastripen, heter det at Israel opptrådte grovt skjødesløst og hensynsløst i angrepene på seks av bygningene, blant annet under et angrep på en skole der hundrevis av palestinere hadde søkt tilflukt.

Israel anklages også for løgn når de hevder at palestinere inne i skolen og i FNs hovedkvarter skjøt mot de israelske soldatene.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon, som oppnevnte kommisjonen i februar, gjorde det klart da rapporten ble framlagt tirsdag at FN vil kreve erstatning på 11 millioner dollar fra Israel.

Israel avviser

Israel avviste straks rapporten, kalte den ensidig og sa den ikke tar hensyn til at Israel fører krig mot en terroristorganisasjon som Hamas. Israels hær gjennomførte tidligere i år sin egen gransking uten å finne alvorlige overtramp.

I en erklæring fra utenriksdepartementet heter det at FN bare har hørt på Hamas versjon av hendelsene og at FN derfor fører verden bak lyset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer