FN krever gransking av blodbad i Egypt

FNs generalsekretær fordømmer blodbadet i Egypt.

GRANSKING: FNs generalsekretær mener de ansvarlige for gårsdagens blodbad må stilles for retten. FOTO: REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
GRANSKING: FNs generalsekretær mener de ansvarlige for gårsdagens blodbad må stilles for retten. FOTO: REUTERS/Mohamed Abd El GhanyVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN krever en uavhengig gransking av volden som kostet mer enn 50 mennesker livet i Egypt.

Ban Ki-moon er «dypt bekymret» over drapene, sier FN-sjefens talsmann Martin Nesirky om hendelsen som av den avsatte presidenten Mohamed Mursis tilhengere er blitt omtalt som en massakre.

- Generalsekretæren fordømmer drapene og ber om at de blir grundig etterforsket av uavhengige og kompetente nasjonale instanser. De ansvarlige må stilles for retten, sier Nesirky.

De over 50 menneskene som ble skutt og drept i Kairo tidlig mandag morgen, var hovedsakelig islamister som støtter Mursi. Flere barn og kvinner var blant de drepte, ifølge helsemyndighetene. I tillegg skal 435 personer ha blitt såret.

Ban «ber alle egyptere om å tenke nøye gjennom den prekære veien landet nå befinner seg på, og å gjøre alt de kan for å unngå en ytterligere opptrapping», heter det i uttalelsen fra Nesirky natt til tirsdag.

- Protestene må forbli fredelige og sikkerhetsstyrkene må rette seg etter internasjonale standarder, tilføyer Nesirky.

(NTB)