Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN kritiserer Den katolske kirke for å ikke melde om sexovergripere

- Må gi politiet alt arkivstoff om seksuelle angrep mot titusener av barn.

 MÅ ANMELDE:  Alle ansatte i Den katolske kirke som har gjort seg skyldige i seksuelle overgrep mot barn eller er mistenkt for dette, må fjernes fra stillingene sine og anmeldes til politiet, mener FNs komité for barns rettigheter. Foto: AP Photo / Alessandra Tarantino / NTB Scanpix
MÅ ANMELDE: Alle ansatte i Den katolske kirke som har gjort seg skyldige i seksuelle overgrep mot barn eller er mistenkt for dette, må fjernes fra stillingene sine og anmeldes til politiet, mener FNs komité for barns rettigheter. Foto: AP Photo / Alessandra Tarantino / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle ansatte i Den katolske kirke som har gjort seg skyldige i seksuelle overgrep mot barn eller er mistenkt for dette, må fjernes fra stillingene sine og anmeldes til politiet, mener FNs komité for barns rettigheter.

I en fersk rapport får Vatikanet svært hard kritikk for unnfallenhet mot sexovergripere i egne rekker.

Kirken har på systematisk vis gjort mer for å beskytte sitt eget rykte enn for å beskytte barn mot overgrep fra prester og andre ansatte, heter det i rapporten, der det slås fast at den katolske kirken fortsatt ikke gjør nok for å beskytte barna.

I tillegg til å fjerne alle sexovergripere fra stillingene sine, mener FN-komiteen at Vatikanet må gi politiet alt arkivstoff om seksuelle angrep mot titusener av barn, slik at både overgriperne og de som har vært med på å skjule forbrytelsene, kan holdes ansvarlige.

(NTB)


Hele Norges coronakart