Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- FN må på plass umiddelbart.

- FNs sikkerhetsråd må straks fatte en resolusjon for å stanse volden i det krigsherjede Vest-Sudan, sier det amerikanske utenriksdepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):- Fredsstyrker fra FN må på plass straks for å stanse volden i Dafur, sier det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Sean McCormack i en uttalelse, i følge nyhetsbyrået Associated Press.

 
- Det må ikke være noen forsinkelser i overføringen mellom fredsstyrkene fra
Den afrikanske unionen (AU) til FN.

Mandatet til den lille, og dårlig utrustede AU-styrken som nå patruljerer regionen utløper 30. september. De afrikanske styrkene har mislykkes i å bringe stabilitet i området, hvor mer enn 200.000 mennesker har blitt drept siden februar 2003. En FN-styrke må etter alt å dømme ha betydelig større ressurser for å opprette stabilitet i området.

Motsetter seg FN-styrker

Sudans president Omar el-Bashir, motsetter seg at FN går inn med styrker i Darfur, og planlegger å sende sudanesiske regjeringsstyrker til området. El-Bashir sa mandag at han ville sende en representant til Washington for å diskutere saken med amerikanske myndigheter.

FN har i lengre tid understreket det store behovet for å få på plass en fredsbevarende styrke i den krigsherjede Darfur-provinsen i Sudan, men myndighetene i landet har så langt ikke fulgt anmodningen.

HUMANITÆR KATASTROFE: Folket i Darfur-provinsen i Sudan har opplevd massedrap, voldtekter og nedbrenning av hele landsbyer i det mange kaller etnisk rensing av afrikanere. Arabisk Janjaweed militsia og Sudanske regjeringsstyrker står bak. 200.000 mennesker har blitt drept i Darfur-provinsen siden februar 2003. Foto: TORE BERGSAKER
HUMANITÆR KATASTROFE: Folket i Darfur-provinsen i Sudan har opplevd massedrap, voldtekter og nedbrenning av hele landsbyer i det mange kaller etnisk rensing av afrikanere. Arabisk Janjaweed militsia og Sudanske regjeringsstyrker står bak. 200.000 mennesker har blitt drept i Darfur-provinsen siden februar 2003. Foto: TORE BERGSAKER Vis mer
image: - FN må på plass umiddelbart.
MOTSETTER SEG: Sudans President Omar El-Bashir motsetter seg at FN skal sende styrker til Sudan.