FN maner til kamp mot IS: - En global og enestående trussel

Skal utslette gruppas trygge havner i Syria og Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd ber alle land som er i stand til det om å delta i kampen mot IS i Irak og Syria, og å øke innsatsen for å forhindre nye angrep fra ekstremistgruppen.

Sikkerhetsrådet har enstemmig vedtatt resolusjonsforslaget Frankrike sendte i kjølvannet av forrige ukes terrorangrep i Paris, som IS har tatt ansvaret for.

- IS utgjør en global og enestående trussel mot internasjonal fred og sikkerhet, uttalte rådet, som består av 15 medlemmer.

Frankrikes FN-ambassadør François Delattre uttalte fredag at han håper at det internasjonale samfunnet samler seg bak det franske forslaget.

- Forslaget er kort, kraftig og fokusert på ett hovedmål: kampen mot vår felles fiende Daesh (IS), sa Delattre til avisen The Independent.

Frankrike ba angivelig alle medlemslandene i FN med kapasitet til å gjøre det om «å ta i bruk alle lovlige virkemidler mot IS-kontrollerte områder i Syria og Irak, å øke og koordinere innsatsen for å forhindre og undertrykke terrorhandlinger utført særlig av IS, og å utslette de trygge havnene gruppen har etablert i Irak og Syria».

130 mennesker mistet livet i angrepene i den franske hovedstaden forrige fredag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram