Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN mangler mat til Den sentralafrikanske republikk

FN sier de er i ferd med å slippe opp for mat til et voksende antall hjemløse mennesker i Den sentralafrikanske republikk.

VENTER PÅ MAT:  Dette bildet er tatt ved flyplassen Mpoko i Bangui i begynnelsen av denne måneden, og viser barn som venter på at det skal bli utdelt mat. Om lag 100 000 mennesker har søkt tilflukt ved flyplassen. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
VENTER PÅ MAT: Dette bildet er tatt ved flyplassen Mpoko i Bangui i begynnelsen av denne måneden, og viser barn som venter på at det skal bli utdelt mat. Om lag 100 000 mennesker har søkt tilflukt ved flyplassen. Foto: AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En grunn til at det er i ferd med å oppstå mangel på forsyninger, er den stadige uroen som fortsetter å spre seg.

FNs matvareprogram WFP sier at 38 lastebiler med ris står fast ved grensa til Kamerun fordi sjåførene nekter å krysse grensa på grunn av trusselen om angrep.

WFP sier at uroen kan bli verre om de blir tvunget til å stanse leveransene av mat, særlig blant de 100.000 menneskene som har søkt tilflukt på flyplassen ved Bangui.

Regionsdirektøren for WFP, Denis Brown, sier at veien fra Kamerun er en livsviktig transportåre, og at det kan bli nødvendig å begynne å fly inn forsyninger.

(NTB)

Hele Norges coronakart