Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN mener 500 flyktninger kan ha omkommet i forlis

Ny tragedie i Middelhavet denne uka.

I LAND PÅ LAMPEDUSA:  Her blir en gruppe flyktninger tatt i land på den Italienske øya Lampedusa. Ifølge EU har antallet migranter som har krysset Middelhavet til Italia mer enn doblet seg forrige uke, etter avtalen om å returnere flyktningene som kommer til Hellas til Tyrkia. Foto: Elio Desiderio/ANSA via AP
I LAND PÅ LAMPEDUSA: Her blir en gruppe flyktninger tatt i land på den Italienske øya Lampedusa. Ifølge EU har antallet migranter som har krysset Middelhavet til Italia mer enn doblet seg forrige uke, etter avtalen om å returnere flyktningene som kommer til Hellas til Tyrkia. Foto: Elio Desiderio/ANSA via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN frykter at så mange som 500 migranter og flyktninger mistet livet da en overfylt båt forliste i Middelhavet nylig, sier en talsmann for verdensorganisasjonen.

FNs opplysninger er basert på øyenvitner, opplyser FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR).

Rundt 41 overlevende fra Somalia, Sudan, Etiopia og Egypt har fortalt om «et stort forlis som fant sted i Middelhavet og som tok rundt 500 menneskeliv», heter det i en uttalelse fra UNHCRs talskvinne i Italia, Carlotta Sami.

Italias president Sergio Mattarella sa mandag at en ny tragedie i Middelhavet tilsynelatende hadde kostet flere hundre båtflyktninger livet.

Han viste da til flere ubekreftede meldinger om et stort antall afrikanere som hadde druknet på vei fra Egypt til Italia. Italienske medier viderebrakte ubekreftede rapporter om at rundt 400 mennesker var fryktet å ha druknet nær Egypts kyst. Senere samme dag uttalte somaliske myndigheter at mellom 200 og 300 somaliere var om bord på båten som sank, men at det ikke kunne oppgis noe tall siden det ikke fantes registre.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart