URO: Minst 74 barn er drept, og 44 er såret i Jemen siden Saudi-Arabia startet bombingen i det fattige landet, opplyser FNs barnefond UNICEF. Foto: AFP PHOTO / MOHAMMED HUWAIS
URO: Minst 74 barn er drept, og 44 er såret i Jemen siden Saudi-Arabia startet bombingen i det fattige landet, opplyser FNs barnefond UNICEF. Foto: AFP PHOTO / MOHAMMED HUWAISVis mer

FN: Minst 74 barn drept i Jemen

Frykter høyere tall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 74 barn er drept, og 44 er såret i Jemen siden Saudi-Arabia startet bombingen i det fattige landet, opplyser FNs barnefond UNICEF.

Anslaget er moderat, og UNICEF tror det totale antallet barn som har mistet livet, er langt høyere.

- Barn betaler en utålelig pris for denne konflikten. De drepes, lemlestes og tvinges til å flykte hjemmefra. Deres helse er i fare, og deres utdanning avbrutt, sier UNICEFs Jemen-representant Julien Harneis.

Saudi-Arabia og allierte land innledet 26. mars en omfattende luftkrig mot Houthi-opprørere, som har erobret store landområder i Jemen fra sentralregjeringen.

Over 100.000 mennesker er drevet på flukt internt i landet som følge av kampene, opplyser FN. De siste ukenes voldshandlinger forverrer en allerede prekær situasjon for barna i et av regionens fattigste land, advarer UNICEF.

- Disse barna bør umiddelbart respekteres og beskyttes av alle parter i konflikten, i tråd med internasjonal humanitær rett, sier Julien i en pressemelding mandag kveld.

(NTB)