FN-observatørene får tilgang til tre steder i Syria

Skal undersøke påstander om bruk av kjemiske våpen i borgerkrigen.

KAHN AL-ASSAL: Dette er ett av stedene FN-observatører skal undersøke. Angrepet med kjemiske våpen skal ha skjedd den 23. mars i år. Foto: REUTERS/George Ourfalian/NTBScanpix
KAHN AL-ASSAL: Dette er ett av stedene FN-observatører skal undersøke. Angrepet med kjemiske våpen skal ha skjedd den 23. mars i år. Foto: REUTERS/George Ourfalian/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Syria sier ja til å slippe inn FN-inspektører til tre forskjellige steder for å undersøke påstander om bruk av kjemiske våpen i borgerkrigen.

- Delegasjonen vil reise til Syria så raskt som mulig for samtidig å undersøke tre av hendelsene det har blitt rapportert om, heter det i en uttalelse fra mediekontoret til FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Utenfor Aleppo Et av stedene inspektørene skal undersøke er Khan al-Assal utenfor Aleppo. Der ble 27 mennesker drept tidligere i år, i angrep der det angivelig ble brukt kjemiske våpen.

FN har ikke gått ut med hvilke to andre steder som skal undersøkes, men de antas å være i nærheten av Homs og Damaskus, melder BBC.

De syriske myndighetene og opprørerne har anklaget hverandre for å ha tatt i bruk kjemiske våpen i den to år lange syriske borgerkrigen. Blant annet har det blitt fremmet påstander om bruk av saringass.

Avviser anklager Det blir antatt at det befinner seg store mengder kjemiske våpen i landet, blant annet sennepsgass, saringass og nervegift. Syria er et av sju land som ikke har undertegnet en traktat fra 1997 som forbyr bruken av slike våpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer