FN-observatører besøker åsted for massakre i Syria

Et observatørteam fra FN er på plass i den syriske landsbyen Tremseh, hvor opptil 200 mennesker skal ha blitt massakrert av regjeringsstyrker.

PÅ PLASS Leder for FNs observatørstyrker Robert Mood har nå fått sitt lag på plass i Tremseh.  Foto:Khaled al-Hariri/REUTERS/NTB Scanpix
PÅ PLASS Leder for FNs observatørstyrker Robert Mood har nå fått sitt lag på plass i Tremseh. Foto:Khaled al-Hariri/REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Beirut (NTB-AFP-DPA): Observatørstyrkens talskvinne Susan Ghosheh bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at en gruppe observatører er på plass i landsbyen utenfor Hama i de sentrale delene av Syria.

Til nyhetsbyrået Efe sier FN-kilder at observatørteamet forlot Damaskus med kurs for Tremseh i en kolonne på tre biler, melder BBC. Samtidig melder aktivister at hundrevis av soldater, støttet av stridsvogner og kamphelikoptre, har gått til angrep på landsbyen Khirbet Ghazaleh i Deraa sør i landet. Minst 28 mennesker skal være drept.

Den norske generalmajoren Robert Mood sa fredag at FN-observatørene er beredt til å dra til Tremseh, men bare dersom en våpenhvile trer i kraft. FN-styrken, som Mood leder, hadde innstilt arbeidet på grunn av sikkerhetssituasjonen i Syria.

- Russiske våpen Bilder og videoer publisert på internett lørdag morgen, viser FN-kjøretøyer omringet av innbyggere som viser fram blodflekkede klær og patronhylser i et område 6 kilometer utenfor landsbyen.

- Dette er russiske våpen, roper en sint mann i en av videoene.

Antallet drepte i massakren torsdag eller beskrivelser av hvordan den ble utført, er ikke bekreftet fra noe uavhengig hold. Aktivister og opposisjonelle hevder imidlertid at minst 200 mennesker ble drept av regjeringsstyrker og regimevennlig milits.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer