FN-observatører har landet i Damaskus

De seks første av 30 på plass i Syria.

Granatangrep: Totalskadde bygninger etter at syriske myndigheter bombet byen Homs. FN-observatører er nå på plass i landet for å dokumentere situasjonen. Foto: Khaled Tellawi / Reuters / Shaam News Network / Ntb Scanpix
Granatangrep: Totalskadde bygninger etter at syriske myndigheter bombet byen Homs. FN-observatører er nå på plass i landet for å dokumentere situasjonen. Foto: Khaled Tellawi / Reuters / Shaam News Network / Ntb Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De første FN-observatørene har nå landet i Damaskus i Syria, som en del av fredsmeklingene i landet.

- Seks FN-observatører har landet i hovedstaden Damaskus, og de vil begynne arbeidet mandag, sier FNs talsmann Kieran Dwyer.

Etter FNs sikkerhetsråd vedtok resolusjonen på lørdag, dro observatørene fra New York, melder BBC

Dette er de første av 30 observatører som er godkjent for oppdraget, og flere er ventet å ankomme landet innen noen dager. FN og Kofi Annan håper på så mange som 200 observatører. 

- General Robert Mood befinner seg i Norge, og det foregår en prosess i FN om den endelige organiseringen av observatørstyrken. Et forparti på 30 observatører skal sendes til Syria. Dette forpartiet ledes av en marokkansk oberst, sier pressetalsmann for General Robert Mood, Kim Gulbrandsen.

Granatangrep Syrias statlig nyhetskanal Sana, ønsker FN-observatørene velkommen, og håper observatørene får være vitne til grusomhetene som foregår i landet.

Generalsekretær Ban Ki-moon, har tidligere uttrykket bekymring over granatangrepene som har foregått i Homs, og har appelert til begge parter om å overholde våpenhvilen. Aktivister forteller at minst tre personer er drept i granatangrepene, som skal være det verste etter våpenhvilen startet torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer