STILLER NORGE TIL DISPOSISJON: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg kunngjorde tirsdag at de stiller Norge til disposisjon for en giverkonferanse for syriske flyktninger. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STILLER NORGE TIL DISPOSISJON: Finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg kunngjorde tirsdag at de stiller Norge til disposisjon for en giverkonferanse for syriske flyktninger. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

FN ønsker samarbeid med Norge om giverkonferanse

Det sier generalsekretær Ban Ki-moon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FNs generalsekretær Ban Ki-moon har i dag sagt til statsminister Erna Solberg at han ønsker et nært samarbeid mellom Norge og FN om en mulig giverkonferanse for syriske flyktninger, melder NTB.

Solberg og finansminister Siv Jensen kunngjorde tirsdag at Norge har stilt seg til disposisjon for FN for nettopp en slik konferanse.

- Det er behov for en ekstraordinær innsats, vi må mobilisere en bred internasjonal dugnad, sier statsministeren på tirsdagens pressekonferanse.

Regjeringen har allerede varslet at de øker nødhjelpsbudsjettet med 1 millard kroner i 2016. Dermed blir budsjettet på 4,3 milliarder kroner.

- Aldri tidligere har det humanitære budsjettet vært så høyt, understreket Jensen tirsdag.

Jan Egeland, Flyktninghjelpens generalsekretær, har tidligere uttalt til NTB at han ønsker et initiativ til en giverkonferanse velkommen.

Dagbladet følger saken.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram