Fanget:

FN: Over 100 barn under beskytning i Aleppo

FN advarer syriske og russiske myndigheter om å ikke begå overgrep mot sivile.

DREPTE: Soldater som støtter Bashar al-Assad og hans regime gikk tidligere i dag inn i hjem i Øst-Aleppo og drepte alle som var der. Foto: Ibrahim Ebu Leys / Anadolu Agency / NTB Scanpix
DREPTE: Soldater som støtter Bashar al-Assad og hans regime gikk tidligere i dag inn i hjem i Øst-Aleppo og drepte alle som var der. Foto: Ibrahim Ebu Leys / Anadolu Agency / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Opp mot 100 barn er fanget i en bygning som er under kraftig beskytning i Aleppo, opplyser FNs barnefond UNICEF.

«Vi befinner oss nå i en tid i historien der menn med våpen kan gjøre hva enn de vil», sier Jan Egeland, FNs mann til Syria og generalsekretær i Flyktninghjelpen, ifølge BBCs Lyse Doucet, som twitrer.

- Still opp for barna

FN-organisasjonen UNICEF opplyser at barna er alene der, uten voksne, og ber om at de må evakueres umiddelbart.

– Det er på tide at verdenssamfunnet stiller opp for Aleppos barn og sørger for at det blir slutt på det helvete de lever i, sier UNICEFs regiondirektør Geert Cappelaere.

Inne i siste fase

Kampen om Aleppo er nå inne i sin siste fase, og syriske regjeringsstyrker kontrollerer nå over 90 prosent av Øst-Aleppo. FN advarer syriske og russiske myndigheter: «Ikke begå overgrep mot sivile», er beskjeden.

Men mye tyder på at det motsatte er i ferd med å skje. Soldater som støtter Bashar al-Assad og hans regime gikk tidligere i dag inn i hjem i Øst-Aleppo og drept alle som var inne i husene. Dette inkluderer også kvinner og barn, melder FN ifølge BBC og The Guardian.

82 sivile skutt og drept

FNs menneskerettighetskontor melder nå om at de har troverdige bevis som viser at 82 sivile syrere ble skutt og drept på stedet. Blant de drepte skal det være 11 kvinner og 13 barn.

dronevideo fra den krigsherjede byen Aleppo i Syria. Video: CNN/Aleppo Media Center. Vis mer Vis mer

- Vi frykter det verste for hva som nå skjer i dette siste området, helvetes forgård, sier FN-sjef Rupert Colville, skriver BBC.

- Vi påpeker at FN ikke klarer å verifisere disse rapportene, men generalsekretæren ønsker å få sin bekymring ut til de relevante parter, sier Stephane Dujarric ifølge Al Jazeera.

(Dagbladet/NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer