Drøyt et år etter utbruddet av krigen i Ukraina er ødeleggelsene store. Her ligger en barneleke igjen etter gårsdagens bombeangrep nær flyplassen i Donetsk.Foto: REUTERS/Baz Ratner/NTB SCANPIX
Drøyt et år etter utbruddet av krigen i Ukraina er ødeleggelsene store. Her ligger en barneleke igjen etter gårsdagens bombeangrep nær flyplassen i Donetsk.Foto: REUTERS/Baz Ratner/NTB SCANPIX Vis mer

FN: Over 6000 drept i Ukraina

Rapporterer om forsvinninger, tortur og overgrep mot sivile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere enn 6.000 mennesker er blitt drept siden kampene i Øst-Ukraina brøt ut for snart et år siden, ifølge FNs menneskerettssjef.
FN fordømmer tapene av menneskeliv og omtaler krigen i Ukraina som en «nådeløs ødeleggelse av sivile liv og infrastruktur».

- Flere enn 6.000 liv er nå gått tapt på under et år på grunn av kampene i Øst-Ukraina, sier FNs høykommissær for menneskerettigheter Zeid Ra'ad Al Hussein i en uttalelse mandag.

FN maler et dystert bilde av utviklingen i menneskerettskontorets niende rapport om det voldsherjede Øst-Ukraina. Siden nyåret har det vært en alvorlig opptrapping i konflikten, påpeker FN.

Sivile rammes av vilkårlige fengslinger, tortur og forsvinninger, heter det i rapporten. I hovedsak er væpnede grupper ansvarlige for overgrepene, men også ukrainske myndigheter anklages i enkelte tilfeller for å stå bak.

FN mistenker videre at det er utført utenomrettslige, vilkårlige henrettelser.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer