Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Atomvåpen:

FN presenterte nye sanksjoner: Nord-Korea øvde på å utslette Seoul fullstendig

FN makter ikke å kneble Nord-Koreas økonomi.

Sikkerhet: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, ser på atomvåpene som landets største garanti for sikkerhet. Her er et bilde fra september hvor han demonstrererte nye raketter. Foto: KCNA / NTB Scanpix 
Sikkerhet: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, ser på atomvåpene som landets største garanti for sikkerhet. Her er et bilde fra september hvor han demonstrererte nye raketter. Foto: KCNA / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare timer etter at FNs sikkerhetsråd vedtok nye sanksjoner mot Nord-Korea, holdt de en storstilt militærøvelse. Der øvde de på å utslette Sør-Koreas hovedstad Seoul, er meldingene fra Nord-Korea selv.

I øvelsen simulerte de angrep med tungt artilleri mot fem øyer, Seoul og flere andre byer, melder Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå KCNA ifølge AFP.

- Om det blir krig vil et slikt angrep knuse sørkoreanske styrker for så å utslette dem fullstendig, sier Nord-Koreas diktator Kim Jong-un.

- Ingen eller intet vil overleve, tilføyde diktatoren.

Lovte endringer

Etter den fjerde atomvåpenøvelsen i Pyongyang tidligere i år, lovte FN at de ville presse Kim Jong-un til å endre sine rutiner ved å kneble økonomien deres. Men etter den femte atomvåpenøvelsen i september, viste det seg at landet har større inntekter fra kulleksport til Kina enn noen gang tidligere.

Så de siste tre månedene har FN jobbet med å fylle smutthull fra forrige vedtak som skal sørge for å stenge kulleksporten fullstendig. Noe som skal kutte Nord-Koreas inntekter med 6 milliarder kroner.

Presenterte nye sanksjoner

Problemet er at om FN lykkes med det, så er fortsatt atomvåpenprogrammene det siste landet kommer til å kutte ned på, ettersom de ser på det som den største garantien for regimets sikkerhet, skriver CNN.

På fredag presenterte Sør-Korea egne sanksjoner mot naboene sine. Sanksjonene vil ramme flere organisasjoner og svarteliste dem de mistenker for å være delaktig i atomvåpenprogrammet, skriver australske Yahoo News.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!