Atomvåpen:

FN presenterte nye sanksjoner: Nord-Korea øvde på å utslette Seoul fullstendig

FN makter ikke å kneble Nord-Koreas økonomi.

Sikkerhet: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, ser på atomvåpene som landets største garanti for sikkerhet. Her er et bilde fra september hvor han demonstrererte nye raketter. Foto: KCNA / NTB Scanpix 
Sikkerhet: Nord-Koreas diktator, Kim Jong-un, ser på atomvåpene som landets største garanti for sikkerhet. Her er et bilde fra september hvor han demonstrererte nye raketter. Foto: KCNA / NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bare timer etter at FNs sikkerhetsråd vedtok nye sanksjoner mot Nord-Korea, holdt de en storstilt militærøvelse. Der øvde de på å utslette Sør-Koreas hovedstad Seoul, er meldingene fra Nord-Korea selv.

I øvelsen simulerte de angrep med tungt artilleri mot fem øyer, Seoul og flere andre byer, melder Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå KCNA ifølge AFP.

- Om det blir krig vil et slikt angrep knuse sørkoreanske styrker for så å utslette dem fullstendig, sier Nord-Koreas diktator Kim Jong-un.

- Ingen eller intet vil overleve, tilføyde diktatoren.

Lovte endringer

Etter den fjerde atomvåpenøvelsen i Pyongyang tidligere i år, lovte FN at de ville presse Kim Jong-un til å endre sine rutiner ved å kneble økonomien deres. Men etter den femte atomvåpenøvelsen i september, viste det seg at landet har større inntekter fra kulleksport til Kina enn noen gang tidligere.

Så de siste tre månedene har FN jobbet med å fylle smutthull fra forrige vedtak som skal sørge for å stenge kulleksporten fullstendig. Noe som skal kutte Nord-Koreas inntekter med 6 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer