FN-rapport: Syria har trolig brukt klor i tønnebomber

Under åtte angrep.

BOMBET: Dette bygget i Aleppo stod i brann 13. august, etter at det ble sluppet en tønnebombe på det. I april brukte syriske styrker ifølge FN trolig klor i bombene. Foto: REUTERS / Rami Zayat / NTB scanpix
BOMBET: Dette bygget i Aleppo stod i brann 13. august, etter at det ble sluppet en tønnebombe på det. I april brukte syriske styrker ifølge FN trolig klor i bombene. Foto: REUTERS / Rami Zayat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det syriske regimet har sannsynligvis brukt klorgass i åtte angrep i april, og det ser ut til at gassen ble sluppet i tønnebomber fra helikoptre, ifølge en ny FN-rapport.

I rapporten går det også fram at regimets bruk av tønnebomber, som gjerne er fylt med spikre og skrapmetall, er så omfattende at det utgjør en krigsforbrytelse. Tønnebombene er blant annet brukt mot opprørskontrollerte områder i storbyen Aleppo.

Rapporten tegner et svært dystert bilde av utviklingen i Syria, og både regjeringen i Damaskus og opprørere i Den islamske staten (IS) anklages for krigsforbrytelser.

Mens regimet anklages for tortur og drap på fanger, samt for å bombe sivile områder med tønnebomber og klorgass, anklages ytterliggående islamister i IS for offentlige korsfestelser og steining av kvinner. Henrettelsene blir ofte gjennomført på fredager, framholder FN-ekspertene.

Ekspertene er også bekymret for gutter som er tvangsrekruttert til å delta i IS' treningsleire, og de understreker at hvis USA beslutter å bombe IS-kontrollerte områder i Syria, så må «krigens lover respekteres».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer