FN refser Syria for å hindre nødhjelp

Syria er mer opptatt av å hindre FN enn av å bidra til at millioner av mennesker får hjelp de desperat trenger, sier FNs nødhjelpssjef Valerie Amos.

ENORME LIDELSER: En syrisk kvinne og ungdommer, en av dem bærende på en liten baby løper fra et bombeangrep angivelig fra det syriske regimet nord i byen Aleppo. Mer enn 162 000 mennesker er drept og halvparten av befolkningen er tvunget vekk fra sine hjem etter at borgerkrigen brøt ut for tre år siden. Foto: AFP PHOTO /AMC / ZEIN AL-RIFAI
ENORME LIDELSER: En syrisk kvinne og ungdommer, en av dem bærende på en liten baby løper fra et bombeangrep angivelig fra det syriske regimet nord i byen Aleppo. Mer enn 162 000 mennesker er drept og halvparten av befolkningen er tvunget vekk fra sine hjem etter at borgerkrigen brøt ut for tre år siden. Foto: AFP PHOTO /AMC / ZEIN AL-RIFAI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da hun torsdag la fram en ny rapport om tilgang for nødhjelp i Syria for FNs sikkerhetsråd, opplyste Amos at det nå er 10,8 millioner syrere som trenger humanitær hjelp.

- Etter fire år med krig er vi ikke i stand til å nå fram til nesten halvparten av dem som trenger hjelp mest, sa hun.

Hun forklarte videre at vilkårlige hindringer og byråkratiske prosedyrer fra syriske myndigheter hindrer eller begrenser hvor, til hvem og hvor ofte FN får levert nødhjelp.

Frustrert over krangling Hun sier at FNs folk er frustrert over å måtte krangle i timevis med syriske myndigheter når de skal kjøre inn nødhjelp.

- Det som er Syrias fokus, er å hindre arbeidet til FN og FNs partnere. Vårt fokus er å hjelpe dem som så desperat trenger hjelpen, sa hun.

Amos gjentok sitt krav om at Syria slipper inn nødhjelp fra nabolandene Tyrkia, Irak og Jordan, noe som ville hjelpe 1,3 millioner mennesker.

Syria aksepterer ikke at det leveres nødhjelp over grensa som går til områder den væpnede opposisjonen har kontroll over.

Krangler om resolusjon Medlemmene av Sikkerhetsrådet har i ukevis drøftet et forslag til resolusjon fra Australia, Luxembourg og Jordan som krever at humanitær hjelp får leveres over grensene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer