DØMT: Ved denne shariadomstolen i Khartoum i Sudan, ble kvinnen i forrige uke dømt til døden for å ha konvertert til kristendommen og giftet seg med en kristen mann. Foto: NTB Scanpic / EPA / STR
DØMT: Ved denne shariadomstolen i Khartoum i Sudan, ble kvinnen i forrige uke dømt til døden for å ha konvertert til kristendommen og giftet seg med en kristen mann. Foto: NTB Scanpic / EPA / STRVis mer

FN rystet over dødsdom mot konvertitt i Sudan

Kvinne dømt til henging for å konvertere til kristendommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FN er rystet og sjokkert over at en gravid kvinne i Sudan er dømt til døden for å ha konvertert fra islam til kristendommen og giftet seg med en kristen mann.

Meriam Yahia Ibrahim Ishag (27) ble i forrige uke dømt til døden ved henging av en shariadomstol i Sudan for å være «en frafallen».

- Denne skandaløse dommen må oppheves og Ishag må umiddelbart løslates, heter det i en uttalelse fra flere FN-eksperter på menneskerettigheter.

Mandag ble Sudans ambassadør til Storbritannia innkalt på teppet i det britiske utenriksdepartementet der han i klare ordelag fikk høre at dommen var barbarisk. Ambassadøren ble også bedt om å oppfordre regjeringen i Khartoum til å overholde sine internasjonale forpliktelser om religionsfrihet og å oppheve dommen.

Ishag, som er gravid i åttende måned og som også har en 20 måneder gammel sønn, sitter fengslet sammen med sønnen i et kvinnefengsel utenfor Khartoum.

(NTB)