PÅ FLUKT FRA DØDSLEIREN:  Dette lille palestinske barnet har kommet seg til Zeinab al-Hilalia-skolen i Tadamon-leiren i utkanten av Damaskus. I dag var sjefen for FN-organisasjonen Unwra i Tadamon for å høre flyktningenes historier. De har vært innesperret i den palestinske flyktningleiren Yarmouk, som FN-sjef Ban Ki-moon omtalte for dødsleiren denne uka. Fra 1. april har IS tatt kontroll over rundt 90 prosent av Yarmouk. Foto: Youssef Badawi / Epa / Scanpix
PÅ FLUKT FRA DØDSLEIREN: Dette lille palestinske barnet har kommet seg til Zeinab al-Hilalia-skolen i Tadamon-leiren i utkanten av Damaskus. I dag var sjefen for FN-organisasjonen Unwra i Tadamon for å høre flyktningenes historier. De har vært innesperret i den palestinske flyktningleiren Yarmouk, som FN-sjef Ban Ki-moon omtalte for dødsleiren denne uka. Fra 1. april har IS tatt kontroll over rundt 90 prosent av Yarmouk. Foto: Youssef Badawi / Epa / ScanpixVis mer

FN-sjef: - Svært bekymret for sivile i Yarmouk

Terrorgruppa IS er på plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En FN-sjef sier han er dypt bekymret for sivile som er fanget inne i flyktningleiren Yarmouk i Damaskus i Syria etter at den ble stormet av ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

- Vi er fortsatt svært bekymret for flyktninger og sivile i Yarmouk. Vi er veldig bestemte på å hjelpe de som har bestemt seg for å midlertidig forlate leiren og søke ly andre steder, sa leder i FN-organisasjonen for palestinske flyktninger (UNRWA), Pierre Krähenbühl, i dag.

Han besøkte en skole Tadamon-nabolaget, der fordrevne palestinere fra Yarmouk har søkt tilflukt.

Den 1. april startet IS et angrep på flyktningleiren og gjorde vondt verre for dem som fortsatt er fanget i leiren, som i praksis er en bydel helt sør i den syriske hovedstaden. IS skal nå ha kontroll over rundt 90 prosent av leiren, der innbyggerne har hatt forferdelige forhold de siste to årene.

Yarmouk har tidligere huset 160 000 palestinere i tillegg til syrere, men nå er det færre enn 18 000 innbyggere igjen der.

Siden 2012 har det vært voldelige sammenstøt mellom det syriske regimets soldater og opposisjonsstyrker i leiren, og siden 2013 har regimet beleiret og bombardert området.
(NTB)