FN-sjef besøkte flyktninger på Sri Lanka

Jobber for å gi hjelpeorganisasjoner adgang til leirene.

BESØKTE FLYKTNINGLEIR: Tamilske gutter ved siden av en plakat som ønsker FNs generalsekretær Ban Ki-Moon velkommen til Sri Lanka. Ban legger press på Sri Lanka om å slippe inn internasjonale hjelpeorganisasjoner til flyktningleiren. Foto: REUTERS/SCANPIX
BESØKTE FLYKTNINGLEIR: Tamilske gutter ved siden av en plakat som ønsker FNs generalsekretær Ban Ki-Moon velkommen til Sri Lanka. Ban legger press på Sri Lanka om å slippe inn internasjonale hjelpeorganisasjoner til flyktningleiren. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

||| FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil legge press på Sri Lanka om å gi hjelpeorganisasjoner adgang til flyktningleirene. Lørdag fikk han selv oppleve flyktningenes lidelser.

Ban kom lørdag til den overfylte leiren Manik Farm, der tusenvis av flyktninger holdes innesperret.

- Det jeg har sett, har rørt meg dypt. Jeg har sett så mange sårede, sa Ban etter å ha gått omkring i leiren i 20 minutter.

Leiren, som srilankiske myndigheter kaller en «velferdslandsby», er omgitt av piggtråd og soldater, og adgangen for hjelpeorganisasjoner er begrenset.

Ban sier imidlertid at han ikke tror at myndighetene holder folk tilbake med vilje.

- Planen er å få folk hjem til landsbyene sine. Det er regjeringens forpliktelse, og den vil jobbe hardt for at forpliktelsen blir oppfylt, sier han.

Om lag 275.000 internt fordrevne srilankere, for det meste tamiler, er internert i leirene.

Ban er den første internasjonale lederen som kommer til landet etter at regjeringen erklærte seier over de tamilske opprørerne i LTTE i begynnelsen av uka, og en rekke av LTTEs ledere ble drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer