Konflikten mellom Israel og palestinere blusser opp igjen:

FN-sjef frykter nytt kaos

Våpenhvilen mellom Israel og palestinerne ble brutt i natt. Den norske FN-utsendingen Tor Wennesland ber partene om å roe seg for å unngå «ny runde med konfrontasjon».

PROTESTERER IGJEN: En palestinsk demonstrant kaster en brennende prosjektil fra Gaza mot Israel. Palestinerne kastet brennende ting og brannballonger mot og inn i Israel som en protest mot at ultranasjonale tirsdag hadde flaggmarsj i Jerusalem for å markere at Israel tok kontroll i Øst-Jerusalem i forbindelse med 1967-krigen. Foto: AFP / NTB
PROTESTERER IGJEN: En palestinsk demonstrant kaster en brennende prosjektil fra Gaza mot Israel. Palestinerne kastet brennende ting og brannballonger mot og inn i Israel som en protest mot at ultranasjonale tirsdag hadde flaggmarsj i Jerusalem for å markere at Israel tok kontroll i Øst-Jerusalem i forbindelse med 1967-krigen. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Våpenhvilen mellom Israel og Hamas synes å være over. Denne gangen startet det med at ultranasjonalistiske jøder trosset alle advarslene og gjennomførte den såkalte Jerusalem-marsjen, som markerer at Israel tok kontroll over Øst-Jerusalem under seksdagerskrigen i 1967.

Jerusalem-marsjen skapte raseri blant palestinere i Gaza, som svarte med å sende ballonger med eksplosiver inn mot Israel. Det førte til et tjuetalls branner på jordene utenfor Gaza, som igjen førte til at isaelske kampfly bombet det de sier er «Hamas-posisjoner i Khan Yunis og Gaza by», ifølge IDF.

Frykter ny runde

«Hamas vil bære konsekvensene av sine handlinger», fortsetter IDF på Twitter.

Nordmannen Tor Wennesland er FNs mann i konflikten. Tirsdag advarte han nettopp om at situasjonen mellom israelere og palestinere er veldig spent.

«Oppfordrer alle relevante parter om å handle ansvarlig og unngå provokasjoner som kan føre til en ny runde med konfrontasjon», advarte Wennesland, uten helt å bli hørt.

«Hamas vil bære konsekvensene av sine handlinger», fortsetter IDF på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer