FN-sjef tror på framgang i klimaforhandlingene

Tror flere land nå er klare til å forplikte seg på ny til å kutte utslipp av klimagasser.

HAR TRUA: FNs klimasjef Christiana Figueres tror flere land nå er klare til å forplikte seg på ny til å kutte utslipp av klimagasser. Foto: REUTERS/ROGAN WARD/SCANPIX
HAR TRUA: FNs klimasjef Christiana Figueres tror flere land nå er klare til å forplikte seg på ny til å kutte utslipp av klimagasser. Foto: REUTERS/ROGAN WARD/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

FNs klimasjef Christiana Figueres tror flere land nå er klare til å forplikte seg på ny til å kutte utslipp av klimagasser.

- Landene ser nå etter måter de kan få på plass en ny forpliktelsesperiode på, i stedet for å diskutere hvorvidt det skal komme en ny forpliktelsesperiode, sa Figueres til nyhetsbyrået Reuters lørdag.

Nærmere 200 land har denne uken deltatt i forhandlinger på det store klimamøtet i Durban i Sør-Afrika. På sikt er målet å bli enige om en ny klimaavtale som kan erstatte Kyoto-avtalen.

Spesielt Kina, som i likhet med USA og India ikke er bundet av Kyoto-forpliktelsene, har gitt nytt liv til de vanskelige forhandlingene ved å si at landet kan være villig til å undertegne en forpliktende avtale om kutt i utslipp av klimagasser.

- Vi utelukker ikke muligheten for en juridisk bindende avtale. Det er mulig for oss, men dette avhenger av forhandlingene, uttalte Kinas klimautsending Su Wei fredag.

Bellona-leder Frederic Hauge sier til NTB lørdag at han er svært positiv til Kinas utspill.

- Dette kan bety et svært viktig løft til klimaforhandlingene, understreker han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer