VOLDSOMME UTBRUDD: Puyehue-Cordon Caulle-vulkanen har påvirket flytrafikken kraftig den siste uka. Foto: REUTERS/Patricio Rodriguez/Scanpix
VOLDSOMME UTBRUDD: Puyehue-Cordon Caulle-vulkanen har påvirket flytrafikken kraftig den siste uka. Foto: REUTERS/Patricio Rodriguez/ScanpixVis mer

FN-sjefen feiret ufrivillig bursdag i en buss

Askefast i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men Ban Ki-moon var bare ett av mange ofre for vulkanen i Puyehue, som mandag fortsatte å spy ut aske, over en uke etter utbruddet. Asken fra vulkanen har skapt trøbbel for flytrafikken fra Sør-Amerika til Oseania.

Ved et merkelig sammentreff ble også USAs utenriksminister Hillary Clinton nødt til å føye seg for asken. Hun ble mandag tvunget til å korte ned sin rundreise i Afrika av frykt for en annen askesky fra et vulkanutbrudd i Eritrea.

Ban var på vei for å møte argentinske ledere i hovedstaden Buenos Aires da flyet han satt i ble omdirigert til Cordoba nord i landet. For å rekke møtene, satte han og delegasjonen hans seg på nattbussen, som skulle ta dem de 700 kilometerne til hovedstaden.

For tredje gang denne uken ble flyplassene i Buenos Aires nødt til å innstille flyginger som følge av askeskyen fra Chile. Også i nabolandet Uruguay ble samtlige flyginger innstilt.

Kraftige vinder har fraktet asken rundt halve jordkloden, og mandag satt titusener av flypassasjerer askefast i Australia og på New Zealand som følge av vulkanutbruddet.

Ban Ki-moon kom helskinnet fram til Argentina mandag, hvor han møtte president Cristina Kirchner.

(NTB)