FN-soldater anklages for sexovergrep på Haiti

Ny skandale for fredsstyrken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Interaktivt kart: GOOGLE MAPS

FNs fredsbevarende styrker er rammet av en ny sexskandale, denne gangen på Haiti.

114 soldater fra Sri Lanka er kastet ut av FNs fredsbevarende styrke på Haiti, etter anklager om sexovergrep mot kvinner og barn.

Soldatene skal ha kjøpt sex fra jenter helt ned i 13-årsalderen, og i enkelte tilfeller ha betalt dem bare 1 dollar - en drøy femkroning - for dette, skriver Los Angeles Times.

Fem unge kvinner fulgte med soldater til Sri Lanka, der de ble tvunget til å arbeide i bordeller. Disse er siden reddet ut av landet og sendt hjem til Haiti.

Ikke første gang Avsløringene kommer tre år etter at FN ble rammet av en lignende skandale i Kongo, der soldater i den fredsbevarende styrken utnyttet lokale jenter og betalte for sex med mat og småpenger. Også i forbindelse med andre FN-operasjoner er det avdekket lignende skandaler som har involvert mindreårige jenter.

FN fikk tips om overgrepene på Haiti i august, og innledet full etterforskning. Den hemmeligstemplede rapporten som senere ble lagt fram, resulterte i at tre offiserer og 111 soldater fra Sri Lanka ble kastet ut av styrken og sendt hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer