FN-soldater bortført «for sin egen sikkerhet»

Islamistene som tok til fange 43 fijianske FN-soldater på Golanhøydene, sier soldatene ble bortført for sin egen sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser FN-tjenestemenn fredag kveld. FN jobber nå med å lokalisere soldatene. Fijis statsminister opplyste fredag at forhandlinger er i gang om å få frigitt dem.

- De siste opplysningene vi har fått gir oss grunn til å tro at de er trygge, og jeg kan bekrefte at forhandlingene om frigivelse allerede har begynt, sa statsminister Voreqe Bainimarama fredag.

- Dette er fredsbevarende soldater, ikke stridende soldater i Syria-konflikten, og det er ingen grunn til å holde dem fanget, la statsministeren til.

De 43 fijianske FN-soldatene ble bortført av syriske opprørere torsdag mens de var på patruljeoppdrag på de okkuperte Golanhøydene.

Israel okkuperte det 1.200 kvadratkilometer store området under Seksdagerskrigen i 1967 og annekterte deretter området, noe som aldri har blitt anerkjent av det internasjonale samfunnet.

FN har hatt fredsbevarende styrker i området siden 1974 for å overvåke våpenhvilen mellom Syria og Israel. På nåværende tidspunkt er 1.200 FN-soldater fra Filippinene, Fiji, India, Irland, Nepal og Nederland utstasjonert der.

(NTB)