FN-soldater drept i Kongo

To sørafrikanske FN-soldater ble drept da opprørere angrep en konvoi i det lovløse østlige Kongo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konvoien var på vei for å etterforske et angrep mot et sivilt kjøretøy, da den ble utsatt for et bakholdsangrep i byen Rugari nord for Goma i Øst-Kongo. Ni soldater ble skadet i angrepet. 10 800 FN-soldater er stasjonert i Kongo for å implementere en fredsavtale som gjorde slutt på en fem år lang borgerkrig. Men ny uro i Øst-Kongo har ført til at Monuc, FNs styrke i Kongo, har trukket seg tilbake fra den urolige og lovløse landsbygda i Øst-Kongo.

-  Kongo er et av de mest ustabile områdene i verden, sier generalsekretæren i Flyktningerådet, Raymond Johansen.

Kongolesisk Røde Kors sier 90 mennesker er drept i kamper på ei uke. Ei utbrytergruppe fra den kongolesiske hæren okkuperte i forrige uke byen Bukavu i Øst-Kongo, men trakk seg ut i går.

I sinne over at angrepet ikke ble stoppet, gikk hundrevis av personer berserk i hovedstaden Kinshasa, og krevde blant annet at FN trekker seg ut av landet.

Analytikere sier at urolighetene er de verste siden en skjør samlingsregjering under president Laurent Kabila kom til makta i fjor.

-  Vi følger dette nøye og er veldig bekymret for situasjonen, sier Johansen.

UROLIG: FN-<wbr>soldater prøver så godt de kan å stagge urolighetenei landet. I går ble to sørafrikanske FN-<wbr>soldater drept.