Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN-styrke før jul

En multinasjonal fredsbevarende styrke må være på plass i Afghanistan innen 22. desember, mener sjefen for FNs fredsbevarende styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne datoen trer Afghanistans overgangsregjering i funksjon. Jean Marie Guehenno foreslår at en fredsbevarende styrke for Afghanistan bygges opp på samme måte som den australsk-ledede FN-styrken som ble sendt til Øst-Timor i 1999.

Guehenno ville fredag ikke spekulere i hvilke land som skal eller bør ta del i styrken. Han lovet imidlertid at styrken vil ha mer enn nok soldater og at FN vil gjøre sitt til at styrken skal komme raskt i funksjon.

FNs sikkerhetsråd godtok torsdag avtalen om en interrimsadministrasjon i Afghanistan som ble signert i Bonn onsdag. Den amerikanske delegasjonen forsøkte å få de andre medlemmene av sikkerhetsrådet til å ta med en henvisning til en multinasjonal styrke i torsdagens resolusjon, men lyktes ikke med dette.

(NTB)

Hele Norges coronakart