Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN styrker forsøket på å få nødhjelp inn i Syria

Vil nå kjøre FN-biler inn i Syria selv uten tillatelse fra Damaskus.

 VIL STYRKE NØDHJELPEN:  FNs sikkerhetsråd mener mer må gjøres for at nødhjelpen til Syria skal nå dem som trenger den. Foto: Hosam Katan / Reuters / NTB scanpix
VIL STYRKE NØDHJELPEN: FNs sikkerhetsråd mener mer må gjøres for at nødhjelpen til Syria skal nå dem som trenger den. Foto: Hosam Katan / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs sikkerhetsråd har fornyet en resolusjon som skal styrke leveransen av nødhjelp til Syria fra nabolandene Tyrkia, Jordan og Irak.

Resolusjonen ble enstemmig vedtatt av Sikkerhetsrådets 15 medlemsland under et møte i New York tirsdag. Blant annet utvider den fullmaktene til at FN-kjøretøyer kan ta seg inn i Syria uten samtykke fra regjeringen i Damaskus.

Sikkerhetsrådet uttrykker stor bekymring for manglende gjennomføring av dets resolusjoner for Syria og ber om at det legges bedre til rette for at nødhjelpen kommer fram. Dessuten er FN svært bekymret over at kjøretøyene stadig blir hindret i å levere nødhjelp gjennom konfliktsoner, blant annet fordi den syriske regjeringen har nektet å godta FN-konvoier på mange strekninger.

Fra 2013 til 2015 sank andelen FN-konvoier som godkjennes av syriske myndigheter fra 65 til 29 prosent, hevder Sikkerhetsrådet.

Den opprinnelige resolusjonen om levering av nødhjelp ble innført i juli i fjor og ville gått ut over nyttår.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media