VIL IKKE GI STØTTE TIL VALGET:  FNs generalsekretær Ban Ki-moon suspenderer støtten til valget i Honduras. Foto:  EPA/PETER FOLEY/Scanpix
VIL IKKE GI STØTTE TIL VALGET: FNs generalsekretær Ban Ki-moon suspenderer støtten til valget i Honduras. Foto: EPA/PETER FOLEY/ScanpixVis mer

FN suspenderer valgstøtte til Honduras

Mener valget til høsten ikke blir troverdig i den nåværende situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||FN suspenderer støtten til valgavvikling i Honduras fordi valget til høsten ikke blir troverdig i den nåværende situasjonen.

Det sa FNs generalsekretær Ban Ki-moon i en erklæring onsdag. Han gjorde det klart at FN er bekymret for situasjonen i landet, der den avsatte presidenten Manuel Zelaya befinner seg innesperret i den brasilianske ambassaden.


«Ban tror ikke at de forholdene er på plass for å avholde troverdige valg som kunne fremme fred og sikkerhet,» heter det i erklæringen.

Brasils president Lula da Silva sa i New York at han har bedt om et møte med USAs president Barack Obama denne uka for å drøfte krisen i Honduras.


Brasil har også bedt om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd for å øke presset for at Zelaya blir gjeninnsatt som president.

Samme dag krevde EU at kuppregimet respekterer Zelayas fysiske integritet, og advarte regimet mot å krenke Brasils ambassade i Tegucigalpa.


EU krevde også en slutt på undertrykking og brudd på menneskerettighetene, slik at ikke krisen forverres ytterligere.


(NTB)