Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN: Talibans skyld at de sulter

FN mener Taliban-regimet i Afghanistan har ansvaret for den økende hungerkatastrofen i landet. 7,5 millioner afghanere trenger hjelp og 100 000 barn vil ikke overleve vinteren mener FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Taliban-regimet har bedt FN om hjelp til å hjelpe de mange tusener av afghanere på flukt, som trues av hungersnød og den kommende vinteren.

Nå slår FN tilbake og mener at Taliban har lagt hindere i veien for deres hjelpesendinger.

President i sikkerhetsrådet, ambassadør Patricia Durrant fra Jamaica, ber nå Taliban om å ikke legge hindre i veien for hjelpesendingene. Hun sier at Taliban har tatt over deres hjelpesendinger og matlagre.

Durrant sier at de har jobbet med å finne alternative måter å få inn hjelpesendinger til de millioner av afghanere som nå trenger hjelp.

Hun sier at hun er svært glad for at Afghanistans naboland har gått med på å åpne grensene for flyktninger igjen, og at de tillater at FN får sende forsyninger via landene.

Antall flyktninger som forsøker å forlate Afghanistan skal ha økt kraftig etter at USA uttalte at de ikke ville stoppe bombingen under muslimenes hellige måned Ramadan.

<B>SULTER: 7,5 millioner afghanere trenger nødhjelp, og FN regner med at 100 000 barn ikke overlever vinteren.
Hele Norges coronakart