FN-tall: 170 palestinere og 21 israelere drept på Vestbredden i år

Ny konfrontasjon nyttårsaften.

SPENT UTGANG AV 2015:  Israelske soldater holder vakt ved et åsted 27. desember der to palestinere ble skutt og drept etter å ha angrepet en israelsk soldat med kniv. Dette skjedde ved landsbyen Huwara nær byen Nablus på Vestbredden, der det var en ny dødelig konfrontasjon nyttårsaften. Foto: Abed Omar Qusini, Reuters/NTB Scanpix.
SPENT UTGANG AV 2015: Israelske soldater holder vakt ved et åsted 27. desember der to palestinere ble skutt og drept etter å ha angrepet en israelsk soldat med kniv. Dette skjedde ved landsbyen Huwara nær byen Nablus på Vestbredden, der det var en ny dødelig konfrontasjon nyttårsaften. Foto: Abed Omar Qusini, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En palestiner ble torsdag skutt og drept på stedet etter å ha kjørt på israelske sikkerhetsstyrker nær Nablus nord på den okkuperte Vestbredden, opplyser den israelske hæren

- En palestiner angrep ved å kjøre bilen inn i sikkerhetsstyrkene nær Huwara ved Nablus, og én soldat ble såret, heter det i en uttalelse fra Israels hær.

Soldaten ble behandlet for lette skader. Palestineren ble skutt og drept på stedet, opplyser hæren i en uttalelse.

FN la onsdag fram tall som viser at det for hele året, fram til 28. desember, ble registrert 170 drap på palestinere og 26 drap på israelere. I samme periode har 15.000 palestinere og 350 israelere blitt såret, ifølge FN.

Siden begynnelsen av oktober har minst 132 palestinere blitt drept, blant dem 82 som beskrives av israelske myndigheter som angripere. De øvrige palestinerne har blitt drept i sammenstøt med sikkerhetsstyrker.

I samme periode er 21 israelere, en amerikaner og en eritreer blitt drept, ifølge tall som Reuters har innhentet.

Tilsvarende tall som AFP sitter på, viser at 137 palestinere, 20 israelere, en amerikaner og en eritreer er blitt drept.

FN la onsdag fram tall som viser at det for hele året, fram til 28. desember, ble registrert 170 drap på palestinere og 26 drap på israelere. I samme periode har 15.000 palestinere og 350 israelere blitt såret, ifølge FN.

(NTB-AFP-Reuters).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer