FN-utsending i Burma for å drøfte Suu Kyi

Forbereder generalsekretær Ban Ki-moons besøk i landet.

MØTER IGJEN: På bildet møtes Burmas statsminister Thein Sein (t.v) med FNs spesialutsending Ibrahim Gambari i februar. Nå er Gambari tilbake for å diskutere Suu Kyi og det kommende besøket til Ban Ki-moon. AFP / HO / Myanmar News Agency /SCANPIX
MØTER IGJEN: På bildet møtes Burmas statsminister Thein Sein (t.v) med FNs spesialutsending Ibrahim Gambari i februar. Nå er Gambari tilbake for å diskutere Suu Kyi og det kommende besøket til Ban Ki-moon. AFP / HO / Myanmar News Agency /SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

FNs spesialutsending Ibrahim Gambari er kommet til Burma for å forberede generalsekretær Ban Ki-moons besøk i landet. Gambari ventes å ta opp behandlingen av fredsprisvinner Aung San Suu Kyi.

Den omstridte rettssaken mot Suu Kyi vil trolig dominere besøket, som etter planen skal finne sted i begynnelsen av juli. Fredsprisvinneren er anklaget for å ha brutt betingelsene for å få sitte i husarrest snarere enn fengsel, men det er uklart når dommen mot henne faller.

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch og regjeringene i flere land har bedt Ban Ki-moon avstå fra å besøke Burma nå. Andre mener imidlertid at alle muligheter til å påvirke den burmesiske militærjuntaen må brukes.

De får støtte fra Nyan Win, som er talsmann for Suu Kyis parti Nasjonalligaen for demokrati. - Jeg tror Bans besøk kan bidra til å bedre den politiske situasjonen i landet, sier Nyan til nyhetsbyrået AP.

Hvis Suu Kyi blir funnet skyldig i å ha brutt betingelsene for husarresten etter at amerikaneren John William Yettaw tok seg inn i huset hennes, kan hun bli dømt til opp til fem års fengsel. Juntaen i Burma har varslet valg på ny nasjonalforsamling neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer