Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN-utsendinger fikk høre om drap og voldtekt i Myanmar

Medlemmer av FNs sikkerhetsråd har møtt rohingya-flyktninger i Bangladesh som fortalte rystende historier om drap og voldtekt i Myanmar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen av de muslimske rohingyaene brøt sammen i gråt i møtet med FN-utsendingene.

De ble sjokkert over det de fikk høre, ifølge Dil Mohammad, leder for flyktningleiren Konarpara.

– Vi fortalte dem at vi er her for å redde livene våre. Vi vil veldig gjerne dra tilbake til landet vårt, så sant FN garanterer for sikkerheten vår, sier Mohammad til nyhetsbyrået AFP.

Konarpara var den første av flere flyktningleirer som søndag ble besøkt av rådsmedlemmene. Blant dem var Storbritannias FN-ambassadør Karen Pierce.

– Rohingyaene må få dra hjem under trygge forhold, understreket hun.

Myndighetene og hæren i Myanmar har fått massiv internasjonal kritikk for sin behandling av rohingya-minoriteten i delstaten Rakhine.

Flyktninger herfra har fortalt om drap, voldtekter og nedbrenning av landsbyer, noe som har fått FN-topper til å fastslå at de er blitt utsatt for etnisk rensing og et mulig folkemord. Over 700.000 rohingyaer har flyktet til nabolandet Bangladesh siden august i fjor.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media