Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN vil avhøre Syrias president

Skal spørres ut om attentatet på Hariri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FN vil innkalle Syrias president Bashar al-Assad til avhør om mordet på Libanons tidligere statsminister Rafik Hariri, melder Politiken.

Kommisjonen som etterforsker drapet på den populære eksstatsministeren, ønsker også å innkalle Syrias utenriksminister Farouk al-Shara i den etter hvert svært ømtålige drapssaken, der flere høytstående syriske tjenestemenn er mistenkt, blant dem presidentens bror og svoger.

Hariri ble drept av en bilbombe i februar i fjor, og etterforskningen har ført til et svært anstrengt forhold mellom Syria og FN.

Mange mistenker også Syria for å stå bak drapet på andre antisyriske libanesere, blant dem avisredaktøren Gibran Tueni, som ble offer for en bilbombe i desember.

Drapet på Hariri utløste en rekke store demonstrasjoner som, sammen med internasjonalt press, førte til at Syria trakk sine militærstyrker ut av Libanon etter 29 år.

INNKALLES: Bashar al-Assad.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!