FN vil granske skytingen mot Trayvon Martin (17)

Og det må skje øyeblikkelig, krever menneskerettighetskommissær Navi Pillay.

 VAR UBEVÆPNET:  Trayvon Martin fotografert av familien på skolebesøk i en flyhangar i august 2009. Han ble skutt og drept 26. februar hjemme i Sanford i Florida av en vaktmann som hevder han skjøt i selvforsvar. FOTO: AP Photo/ Trayvon Martins familie/NTB SCANPIX.)
VAR UBEVÆPNET: Trayvon Martin fotografert av familien på skolebesøk i en flyhangar i august 2009. Han ble skutt og drept 26. februar hjemme i Sanford i Florida av en vaktmann som hevder han skjøt i selvforsvar. FOTO: AP Photo/ Trayvon Martins familie/NTB SCANPIX.)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs menneskerettighetskommisær Navi Pillay ber om øyeblikkelig gransking av skytingen av den ubevæpnede amerikanske tenåringen Trayvon Martin i Florida.

Pillay kom med oppfordringen på en pressekonferanse torsdag på Barbados, der hun har vært på et tre dager langt besøk.

Den 17 år gamle svarte gutten Martin ble skutt og drept av vaktmannen George Zimmerman, som er hvit latinamerikaner, i Sanford i Florida 26. februar.


Hevder selvforsvar Zimmerman hevder han skjøt i selvforsvar, og han er ikke blitt pågrepet på grunn av en lov i Florida som gir folk rett til å skyte om de føler seg truet.

En video med vaktmannen kort tid etter det fatale skuddet, reiser tvil om han først ble angrepet og skadd, slik han har hevdet.

 KRAV OM GRANSKING:  Vaktmannen George Zimmerman - her fotografert under et fengselsopphold i 2005 - hevder han skjøt 17-åringen i selvforsvar. FOTO: AP/Orange County Jail/NTB SCANPIX.
KRAV OM GRANSKING: Vaktmannen George Zimmerman - her fotografert under et fengselsopphold i 2005 - hevder han skjøt 17-åringen i selvforsvar. FOTO: AP/Orange County Jail/NTB SCANPIX. Vis mer

Saken har utløst en voldsom diskusjon om raserelasjoner i USA og om retten til selvforsvar med våpen. Det har vært tallrike demonstrasjoner med krav om at Zimmerman pågripes og tiltales

Pillay uttrykte bestyrtelse over at Zimmerman ikke ble pågrepet med en gang og over loven om selvforsvar.

(NTB-AFP).

 SYMBOLPLAGG:  Hettegensere er blitt symbol for vreden over skytingen av tenåringen Trayvon Martin i Florida. Her synger et kor i Tennessee til støtte for den drepte tenåringen. FOTO: Lance Murphey / Reuters /NTB Scanpix.
SYMBOLPLAGG: Hettegensere er blitt symbol for vreden over skytingen av tenåringen Trayvon Martin i Florida. Her synger et kor i Tennessee til støtte for den drepte tenåringen. FOTO: Lance Murphey / Reuters /NTB Scanpix. Vis mer