FN vil ha klarhet om kjemiske våpen i Syria

FNs sikkerhetsråd ønsker klarhet om opposisjonens påstander om at syriske regjeringsstyrker har brukt kjemiske våpen i et angrep nær Damaskus.

SKADD: En syrisk gutt får behandling på et legesenter i Damaskus etter den syriske opposisjonen mener var et gassangrep fra syriske myndigheter. Foto: REUTERS/Bassam Khabieh
SKADD: En syrisk gutt får behandling på et legesenter i Damaskus etter den syriske opposisjonen mener var et gassangrep fra syriske myndigheter. Foto: REUTERS/Bassam KhabiehVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er stor uro blant medlemmene. Vi må få klarhet i hva som hendte, og situasjonen må følges nøye, sier presidenten i Sikkerhetsrådet, den argentinske ambassadøren Maria Cristina Perceval, etter hastemøtet onsdag.

Men Rådet gikk ikke så langt som å kreve at FN-inspektørene som for tiden er i Syria, skal etterforske påstandene.

USA, Storbritannia og Frankrike var blant landene som innkalte til møtet onsdag. De og rundt 35 andre land krevde at FN-inspektørene undersøker påstandene, men Russland og Kina var imot en slik etterforskning.

Den syriske opposisjonen beskyldte onsdag regjeringsstyrkene for å ha gasset i hjel mellom 500 og 1.300 mennesker i det siste angrepet. President Bashar al-Assad avviser påstandene.

(NTB)