FN vil sende spesialutsending til Burma

EU og USA ber Sikkerhetsrådet vurdere sanksjoner mot militærjuntaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EU og USA ber FNs sikkerhetsråd om å vurdere sanksjoner mot militærjuntaen i Burma.

De vestlige landene var samstemte i sin fordømmelse av den burmesiske militærjuntaens bruk av vold mot demonstranter onsdag. Flere demonstranter ble drept da sikkerhetsstyrkene slo til mot demonstrantene.

- Vi fordømmer all bruk av vold mot fredelige demonstranter og minner landets ledere om deres personlige ansvar for sine handlinger, sier EU og USA i en felles uttalelse onsdag.

- Vi ber FNs sikkerhetsråd om å diskutere situasjonen så snart som mulig og vurdere videre skritt, deriblant sanksjoner, heter det i uttalelsen.

Klokka 21 (norsk tid) onsdag kveld var medlemmene i FNs sikkerhetsråd samlet til møte ved FNs hovedkvarter i New York for å diskutere situasjonen.

Rådet ba etter møtet om at spesialutsending Ibrahim Gambari skal få besøke landet for å undersøke forholdene. Investeringer Verdenssamfunnet må ta ansvar for en demokratisk utvikling i Burma, mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

- Det er viktig i seg selv at verdenssamfunnet sier klart ifra. Vi har også oppfordret norske bedrifter til ikke å investere i Burma. Vi mener at landene i nærområdene har et spesielt ansvar, det gjelder ikke minst Kina, sa Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer