Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FN vurderer å stenge leir etter drapet på Siri Skare

Mener leiren i Mazar-e Sharif ligger for nær sentrumsgatene.

GIKK TIL ANGREP:  Tre FN-ansatte, fire vakter og et ukjent antall afghanere ble drept under et angrep mot FN-hovedkvarteret i Mazar-e Sharif i Afghanistan i april.  Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX
GIKK TIL ANGREP: Tre FN-ansatte, fire vakter og et ukjent antall afghanere ble drept under et angrep mot FN-hovedkvarteret i Mazar-e Sharif i Afghanistan i april. Foto: REUTERS/Stringer/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av den krasse kritikken FN har fått for sikkerheten rundt leiren der norske Siri Skare ble drept, vurderer de å flytte den, skriver VG Nett. Ingen av FN-arbeiderne som jobbet ved leiren som ble angrepet for en måned siden, er tilbake på jobb i Mazar-e-Sharif i Afghanistan. Allerede før det fatale angrepet mot leiren ble det diskutert hvorvidt den skulle flyttes av sikkerhetsmessige årsaker. FNs sikkerhetsorganisasjon UNDSS som sørger for sikkerheten ved organisasjonens leire, skal ifølge VG Nett ha vært kritiske til at hovedkvarteret i Mazar-e-Sharif lå for nær de sterkt trafikkerte sentrumsgatene i byen. — Vi vurderer nå to forskjellige løsninger. Den ene muligheten er å bygge opp igjen og reparere de nåværende lokalene. Det andre er å finne et helt nytt sted hvor vi kan fortsette arbeidet, sier Dan McNorton, talsmann for FNs støtteoppdrag i Afghanistan, UNAMA, til nettavisen.

Oberstløytnant Siri Skare (52) var blant de sju FN-ansatte som ble drept da demonstranter tok seg inn i bygningen til UNAMA 1. april i år.

NTB

 DREPT:  Oberstløytnant Siri Skare ble drept i Afghanistan.
DREPT: Oberstløytnant Siri Skare ble drept i Afghanistan. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media