FNs drømmedame er fortsatt ikke med i kampen

FN sikler på Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, som organisasjonens neste generalsekretær.

JOKER: Flere krefter i FN-systemet håper på Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, som ny generalsekretær i verdensorganisasjonen. Foto: Mehmet Kaman / Anadolu Agency
JOKER: Flere krefter i FN-systemet håper på Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, som ny generalsekretær i verdensorganisasjonen. Foto: Mehmet Kaman / Anadolu Agency Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): I gangene i FNs hovedkvarter i New York og i diplomatiske kanaler over store deler av verden foregår for øyeblikket et intenst politisk spill. Det handler om hvem som skal bli FNs neste generalsekretær når Ban Ki-moon går av ved nyttår.

Det er få formelle spilleregler for valget, men i år prøver verdensorganisasjonen å vise mer åpenhet. Denne uka blir derfor de åtte som hittil er offisielle kandidater, for første gang grillet i åpne høringer med FNs generalforsamling.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer