Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

FNs generalforsamling fordømmer Israel

New York: FNs generalforsamling fordømmer i en resolusjon Israels «overdrevne maktbruk» mot sivile palestinere i Midtøsten. Norge avsto fra å stemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Resolusjonen ble vedtatt med 92 mot 6 stemmer, hvorav 46 avsto fra å stemme. Israel, USA og fire små øystater i Stillehavet stemte mot.

Avstemningen splittet EU, hvorav seks EU-land lot være å stemme, mens ni stater stemte for. Andre vestlige land som unnlot å stemme, var Norge, Australia, Japan og New Zealand.

Resolusjonen fordømmer voldsbølgen som begynte etter at Likud-lederen Ariel Sharon besøkte moské-området på Tempelhøyden i Jerusalem 28. september. Over 100 mennesker, de fleste av dem palestinere, er blitt drept og flere tusen andre såret siden Sharons spasertur.

Resolusjonen oppfordrer alle parter i Midtøsten til å iverksette våpenhvileavtalen som ble inngått i Sharm el-Sheikh i Egypt.

I fordømmelsen heter det også at de israelske bosettingene på «okkupert palestinsk land, inkludert Jerusalem, er ulovlig og et hinder for fred, og at den ulovlige volden som israelske nybyggere utfører, må opphøre».

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!