FNs høykommisær i Kosovo frykter menneskejakt

PRAHA (Dagbladet): Tusener flyktninger er borte etter den serbiske offensiven den siste uka. Flere hundre kan være drept, sier en talsmann for den kosovoalbanske eksilregjeringen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi har opplysninger som tyder på at hundretalls mennesker kan være drept. Vi er spesielt bekymret for de mange gamle og småbarn som ble drevet på flukt da serberne stormet Malisevo, sier Rexhep Bajrami til Dagbladet. Bajrami er nærmeste medarbeider av Bujar Bukoshi, som leder kosovoalbanernes eksilregjering i Bonn.

De desperate flyktningene har ikke annen mat og drikke enn det de finner i skogen og i fjellene .

Blant flyktninger som har kommet til rette har det vært spedbarn ned til noen uker.

Humanitær katastrofe

Bajramis opplysninger bekreftes av FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), som advarer mot en humanitær katastrofe i Kosovo. 10000 albanere kan ha blitt drevet fra sine hjem bare siden mandag. UNHCR opplyser at minst 110000 kosovoalbanere nå er på flukt. Kosovoalbanske kilder oppgir tallet til rundt 300000.

UNHCR-talskvinnen Maki Shinohara bekrefter at det eksisterer en berettiget frykt for at de serbiske styrkene skal starte menneskejakt på albanske flyktninger.

Intens beskytning

Ifølge Rexhep Bajrami fortsatte de serbiske politi- og miltærstyrkene i går å befeste ringen rundt landsbyen Junik, nær grensa til Albania. Dette skjer trass i løftene fra president Slobodan Milosevic om at operasjonene var innstilt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer